Ιστορία του Ομίλου

Στην μεταπολεμική Ελλάδα ίσχυαν μέχρι το έτος 1969 τα διατάγματα της Γερμανικής Κατοχής, με τα οποία διατηρήθηκε, για καθαρά εμπορικούς λόγους, η απαγόρευση έδρας ασφαλιστικών εταιριών εκτός Αθηνών, όπως ακριβώς συνέβη και κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που και τότε τα κατοχικά διατάγματα διατηρήθηκαν ως «λησμονημένα». Η αρχαιοελληνική σοφία λέγει ότι όταν τα φαινόμενα επαναλαμβάνονται, δεν θεωρούνται τυχαία. Στις αρχές του έτους 1970 και από την τότε Στρατιωτική Κυβέρνηση ψηφίζεται ο Ν. 400/13-1-70, με το άρθρο 2 του οποίου επιτρέπεται και πάλι να εδρεύουν ασφαλιστικές επιχειρήσεις και στην «Συμπρωτεύουσα» Θεσσαλονίκη.

Από τα μέσα του έτους 1969, στενός κύκλος παλαιών Ασφαλιστών της Θεσσαλονίκης, θεωρούσε δεδομένη την ασφαλιστική απελευθέρωση της πόλης και ενεργούσε για την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της. Δεν ήταν όμως οι μόνοι, όπως πίστευαν.

1969: Ο Μελάς Γιαννιώτης ιδρύει το πρώτο του Ασφαλιστικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη

Ο τότε Τραπεζικός Υπάλληλος, Μελάς Γιαννιώτης, εγκαταλείπει την Τράπεζα όπου εργαζόταν και τις υποχρεωτικές εκεί ασφαλίσεις των δανειοδοτούμενων πελατών της και από ένα Γραφείο Ασφαλιστικού Πράκτορα, στην οδό Ερμού 25, δραστηριοποιείται άμεσα στον χώρο των ασφαλίσεων, συνεργαζόμενος με ελληνικές και ξένες ασφαλιστικές επιχειρήσεις, για απόκτηση εμπειριών και υλοποίηση του οράματός του επαναφοράς των Μακεδονικών Ασφαλίσεων στον Ιστορικό τόπο τους, όπως τότε το είχε συλλάβει.

Πολύ σύντομα, αναλαμβάνει και αναπτύσσει Υποκατάστημα Βορείου Ελλάδος Γερμανικής ασφαλιστικής επιχείρησης και, συγχρόνως, εκλέγεται Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης. Στο διάστημα αυτό εκδίδεται το Διάταγμα που καταργεί τις απαγορεύσεις και επιτρέπει να εδρεύουν ασφαλιστικές επιχειρήσεις εκτός Αθηνών, αρχικά στην Θεσσαλονίκη και, μετέπειτα, στην Καβάλα, την Λάρισα, την Πάτρα και το Ηράκλειο Κρήτης, όπου ήταν και παραμένει ανέφικτη η ίδρυση και έδρα λειτουργίας ασφαλιστικών επιχειρήσεων και εκπροσωπήσεως ξένων. Ελληνικού τύπου «αποκέντρωση», είναι και λέγεται το συγκεντρωτικό «επίτευγμα» αυτό, αφού «βολεύει» πρώτα τους ξένους. Είναι γνωστό ότι: «Μαντρωμένα αρμέγονται τα πρόβατα και όχι διασκορπισμένα»! Ο «κανόνας» αυτός ισχύει παντού.

Μετά την απόκτηση των πρώτων εμπειριών και με μοναδικό εφόδιο το πτυχίο του Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, αποτολμά και ιδρύει το έτος 1974, από το μηδέν, την πρώτη μεταπολεμική ασφαλιστική εταιρία στην Θεσσαλονίκη με την συμμετοχή δύο άλλων Τραπεζικών και δύο Επιχειρηματιών.

aega

Από την θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου και κατέχοντας το 25% του μικρού μετοχικού πακέτου, ηγείται της όλης προσπάθειας. Οι αντικειμενικές δυσχέρειες και η εύθραυστη μετοχική σύνθεση πολύ γρήγορα επιβάλουν την αποχώρησή του από αυτήν και τον οδηγούν στην ίδρυση της πρώτης ασφαλιστικής εταιρίας και μετέπειτα Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ (1978).

1978: Ιδρύεται η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, Η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία του Ομίλου

Αξιοποιώντας την εμπειρία που είχε αποκομίσει από τις προηγούμενες ασφαλιστικές δραστηριότητες, εγκαθιστά και οργανώνει συνετά την νέα ασφαλιστική εταιρία Γενικών Κλάδων, με ένα ασφαλές σύστημα σταδιακής εισόδου και κατάκτησης της κλειστής ασφαλιστικής αγοράς, από την επαρχία προς τα αστικά κέντρα της χώρας. Υπήρχαν -και πάντα θα υπάρχουν- οργανωμένα κάστρα και κάστες στα κέντρα όλου του κόσμου και τα οποία πάντα περιφερειακά και από την Επαρχία μόνον πέφτουν.

Παράλληλα, διατηρεί συνεργασία με ξένες ασφαλιστικές επιχειρήσεις, αποκτώντας νέες εμπειρίες και δέκα χρόνια αργότερα (1988) ιδρύει την δεύτερη ασφαλιστική εταιρία ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Ζωής και Υγείας, η οποία είναι και η πρώτη κατά ίδρυση Ελληνική Εταιρία Ζωής εκτός Αθηνών, με ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

1988:Ιδρύεται η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ΖΩΗΣ, η πρώτη ελληνική ασφαλιστική εταιρία ΖΩΗΣ που εδρεύει εκτός Αθηνών

Οι δύο ασφαλιστικές επιχειρήσεις ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ λειτουργούν έκτοτε ως Όμιλος και ήδη, με τις Παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές εξελίξεις, διαχωρίζονται και ανεξαρτητοποιούνται, σταδιακά, μετοχικώς και λειτουργικώς.

zois

Ως Ιδρυτής και Εκπρόσωπος δύο ασφαλιστικών επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης και από το έτος 1988 εκλέγεται Πρόεδρος του νέου τοπικού Σωματείου «Ένωση Ασφαλιστών Βορείου Ελλάδος» – Ε.Α.Β.Ε, που ο ίδιος ίδρυσε στην Θεσσαλονίκη, θέση που διατηρεί έκτοτε συνεχώς. Εξαιτίας των όλων δραστηριοτήτων του αυτών, έρχεται σε οξύτατη σύγκρουση με τα οργανωμένα συμφέροντα και λειτουργούντα κυκλώματα του χώρου, από τα οποία αποστασιοποιείται, σταθερά και οριστικά. Αυτή η αποστασιοποίηση και διαφορετική αντίληψη ωφελεί και γιγαντώνει τον Όμιλο, έξω και μακριά από τα «μαντριά και στρούγγες, τσελιγκάδων και τσελιγκάτων» της Αθήνας και του εξωτερικού. Έμεινε -και παραμένει- στον δικό του «θρόνο» που δημιούργησε ο ίδιος και γλύτωσε από την «σφαγή των αμνών» που διέπραττε κάθε δοτός για να παραμείνει σε δοτό «θρόνο». Είναι γνωστό και πολυσυνηθισμένο και το φαινόμενο αυτό.

Το έτος 1995 προστίθενται δύο νέες θυγατρικές επιχειρήσεις στον Όμιλο, η «ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» και η «AIR INTERSALONIKA Α.Ε.» που υποβοηθούν το έργο και την ανάπτυξη των μητρικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων, πάντα, κατά υλοποίηση των εννοιών και διαστάσεων του ελληνοφωτισμένου «πρέπει» του Αριστοτέλη, μακριά από το γενικευμένο δόγμα Μακιαβέλλι.

1995: Ιδρύεται η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., εταιρία παροχής υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης και επισκευής οχημάτων και η ΑIR INTERSALONIKA A.E. με κύρια δραστηριότητα την αερομεταφορά ασθενών και προσώπων

emporotechniki

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. συγχωνεύθηκε με την Εμπορική ΓΕΒ Α.Ε. και από ετών λειτουργεί ως ΕΜΠΟΡΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. υπό τον διακριτικό τίτλο «ΓΕΒ». Αναλαμβάνει την τεχνική υποστήριξη και τις επισκευές-συντηρήσεις κάθε είδους οχημάτων με ιδιόκτητα Πολυσυνεργεία, Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου, Κάρτες Καυσαερίων, Ανταλλακτικά, Κρύσταλλα και άλλες συναφείς δραστηριότητες με πέντε, κάθετης εξυπηρέτησης, Σύγχρονες Υποδομές της (Πολυσυνεργεία) στην Δυτική και Ανατολική Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Μεταμόρφωση Αττικής και Ηράκλειο Κρήτης.

2008: Ιδρύεται η Γενική Επιχείρηση Βλάστης Α.Ε., εταιρία παραγωγής προϊόντων υγιεινής διατροφής και ευεξίας

Παράλληλα ασκεί πολλές δραστηριότητες, στον τομέα φυσικών και επιτόπιων τροφίμων (Άλευρα, Ζυμαρικά, Μελισσοκομικά, Τυροκομικά, Βότανα, Αιθέρια Έλαια, Αποστάγματα, Προϊόντα Υγείας και Ευζωίας), αλλά και στον τομέα της Ενέργειας (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας-ΑΠΕ, Λαμπτήρες LED, Αποθήκευση Ενέργειας για Αυτονομία), όπως και πολλά άλλα επωφελή και χρήσιμα. Δείτε την χωριστή ιστοσελίδα www.gev.gr και ζητήστε τιμοκατάλογο προϊόντων και κάθε άλλη πληροφορία. Θα ωφεληθείτε σίγουρα.

air

Η AIR INTERSALONIKA Α.Ε., με ιδιόκτητο στόλο πτητικών μέσων και εξειδικευμένο Προσωπικό, αναλαμβάνει την Επείγουσα Αερομεταφορά των ασφαλισμένων και πελατών του Ομίλου, ενώ πραγματοποιεί, παράλληλα, μισθωμένες πτήσεις VIP στο εσωτερικό και εξωτερικό, ως επίσημος Δημόσιος Αερομεταφορέας, με βάση και έδρα την Θεσσαλονίκη και το Αεροδρόμιο «Μακεδονία». Επεκτείνεται στην Αθήνα και Νότια Ελλάδα, όπου και πρωταγωνιστεί στις μισθωμένες πτήσεις υψηλών προσώπων του ελληνικού και διεθνούς χώρου από το νέο Αεροδρόμιο Αθηνών.

Η Εταιρική κοινωνική Ευθύνη και Υπεροχή του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Για την πανελλήνια υλοποίηση του Αριστοτελικού «πρέπει» στην λήψη και δόση των Ιδιωτικών Συναλλαγών ο Όμιλος υλοποίησε και λειτουργεί το πρώτιστο και πανανθρώπινο καθήκον του προς τον Συνάνθρωπο!

Καθιέρωσε σταδιακά ένα βοηθητικό Πανελλήνιο Σύστημα Υγείας με δικά του περιφερειακά Κέντρα Παροχής Ιατρικής Βοήθειας στον ασφαλισμένο του αλλά και προς κάθε τρίτο με:

Συνεχώς αυξανόμενη είναι η φροντίδα για άμεση τοπική παροχή Κάθετων και χρήσιμων Υπηρεσιών για την Υγεία, Ζωή και Βοήθεια του συνανθρώπου μας στις δύσκολες για την χώρα μας εποχές, από Ελληνικά χέρια και κεφάλαια, που διασφαλίζουν θέσεις εργασίας και έσοδα σε Επαγγελματίες και στο πολυδάπανο Κράτος.

  • 24ωρη παροχή Ιατρικής Βοήθειας από ειδικούς και σε όλη την Ελλάδα Γιατρούς.
  • Ιδιόκτητα Ασθενοφόρα οχήματα και με εξειδικευμένους Διασώστες.
  • Ιδιόκτητα πτητικά μέσα, Ελικόπτερα και Αεροπλάνα, Κυβερνήτες και Μηχανικούς.
  • Παροχή επιτόπου Τεχνικής και Οδικής Βοήθειας με ειδικοποιημένα Οχήματα και Εξειδικευμένο Προσωπικό.
  • Νέα ασφαλιστικά προγράμματα Ζωής και Υγείας, αλλά και δωρεάν απόκτηση τής προνομιούχας κάρτας μέλους του «ΚΕΡΔΙΟΝ» του ενός εκατομμυρίου Μελών και συνεργαζόμενων Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών, μοναδικών παροχών και εκπτώσεων Πανελλαδικά.
  • Υγειονομική Μεταφορά με ιδιόκτητα εναέρια και επίγεια μέσα συνοδεία Γιατρού.
  • Ομαδικά ασφαλιστήρια Σωτηρίας της Ζωής & Προστασίας της Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές και κοινωνικές ομάδες, ιδιαίτερα ορεινών και νησιωτικών περιοχών.
  • Δωρεάν 24ωρη τηλεφωνική κλήση από όλα τα κινητά τηλέφωνα στον κατοχυρωμένο πενταψήφιο αριθμό 11555, όπως και με ψηφιακή επικοινωνία με το 24ωρης συνεχούς λειτουργίας Ιατρικό μας Τμήμα ακόμη και από το σπίτι, την εργασία ή τις διακοπές.
  • Αγορά ενός οκταόροφου πολυτελούς κτιρίου Γραφείων στην Λ. Συγγρού 175-Αθήνα, επεκτείνοντας όλες τις δραστηριότητες και την παροχή Κάθετων Υπηρεσιών και στην Νότια Ελλάδα, με επιπλέον αγορά δεύτερου ιδιόκτητου κτιρίου στην Κηφισιά και στο 16ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, αλλά και τρίτου Ιδιόκτητου κτιρίου στην Μεταμόρφωση Αττικής όπου λειτουργεί το πέμπτο κατά σειρά υπερσύγχρονο Πολυσυνεργείο επισκευής κάθε τύπου οχημάτων, μετά τα δύο στην Ανατολική και Δυτική Θεσσαλονίκη, τρίτο στη Λάρισα και τέταρτο σε νέα πολυδύναμη Ιδιόκτητη οικοδομή στην Λεωφόρο 62 Μαρτύρων στο Ηράκλειο Κρήτης. Ήδη προστίθεται και δεύτερο Συνεργείο επισκευής οχημάτων στα νότια Προάστια της Αθήνας που είναι το 6ο του Ομίλου, επί της οδού Βουλιαγμένης και Κομνηνών 2.
  • Επέκταση των ιδιόκτητων Κεντρικών Γραφείων στο 15ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Περαίας και με νέα επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την μεταφορά των τεχνικών Υπηρεσιών και θυγατρικών Εταιριών στην Δυτική Θεσσαλονίκη (περιοχή Λαχαναγοράς), αλλά και με αγορά/λειτουργία πολλών άλλων ιδιόκτητων Γραφείων Κάθετης παροχής Υπηρεσιών σε πολλές πόλεις της επαρχιακής χώρας.

Συνεχώς αυξανόμενη είναι η φροντίδα για άμεση τοπική παροχή Κάθετων και χρήσιμων Υπηρεσιών για την Υγεία, Ζωή και Βοήθεια του συνανθρώπου μας στις δύσκολες για την χώρα μας εποχές, από Ελληνικά χέρια και κεφάλαια, που διασφαλίζουν θέσεις εργασίας και έσοδα σε Επαγγελματίες και στο πολυδάπανο Κράτος.

Εκπαιδευτικό Κέντρο Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Παράλληλα και από πολλών ετών, ο Όμιλος κατέχει άδεια και είναι πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ασφαλιστικών Σπουδών για νέους Επαγγελματίες Διαμεσολαβούντες στις ασφαλίσεις, ως νέα και ασφαλιστική «Μίεζα Ημαθίας» (για τους έχοντες βασική Αριστοτελική Γνώση).

2003: Λειτουργία Πιστοποιημένου Εκπαιδευτικού Κέντρου

Ως, κατά δύναμη, συνεχιστές αυτών λειτουργούμε τρία μεγάλα Εκπαιδευτικά Κέντρα. Ένα στην Θεσσαλονίκη («Αριστοτέλης»), ένα στην Αθήνα («Φίλιππος») και ένα στο Ηράκλειο Κρήτης («Τάλως»), σε ιδιόκτητες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, παρέχοντας ειδικά και αποκλειστικά εκπαιδευτικά βοηθήματα και έμπειρους, κατά πράξη, Επιστήμονες Εκπαιδευτές για την άρτια, σε θεωρία και πράξη, εκπαίδευση υποψηφίων Επαγγελματιών Ασφαλιστών, με άριστα αποτελέσματα και συνεχείς πρωτιές στις Επιτυχίες.

Μία μεγάλη σειρά Επαγγελματιών-Διαμεσολαβητών στις Ασφαλίσεις, άριστου Ήθους και Πλήρους Κατάρτισης, σε όλη την χώρα, είναι Πνευματικά και Αριστοτελικά τέκνα του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ, που αναδείχθηκε σε φυτώριο ικανών και διακεκριμένων Επαγγελματιών γενικά.
Εξ’ αυτών και δι’ αυτών μπορεί να Υπερέχει και να Υπερτερεί! Αυτός είναι και ο λόγος της σταθερής Προτίμησης και Εμπιστοσύνης μεγάλου αριθμού Ελλήνων Πελατών και Συνεργατών.

Οι αγνοί και σώφρονες Έλληνες παραμένουν πάντα Έλληνες και πάντα αλύγιστοι Πατριώτες. Αδιάψευστη απόδειξη και αυτών είναι το γεγονός ότι, μετά τον νομό Θεσσαλονίκης, ακολουθεί (σε απόσταση) ο νομός Λακωνίας από πλευράς πλήθους ασφαλιζομένων οχημάτων στον Όμιλο ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ και ακολουθούν οι νομοί Πέλλας, Κοζάνης, Χαλκιδικής, Σερρών, Αχαΐας και Ηρακλείου Κρήτης!!

Η επιλογή αυτή είναι συνειδητή και καθόλου τυχαία, ακριβώς επειδή όσα εισπράττονται σε κάθε περιοχή της χώρας επανεπενδύονται τοπικά, δημιουργώντας μόνιμες θέσεις εργασίας και δυνατότητες επιτυχίας σε κάθε πόλη και περιοχή της χώρας, ώστε να μην τρέχουμε πίσω από τα κεφάλαια που εξάγουν οι ξένοι από τον τόπο μας.

Θέμα Γνώσης και Παιδείας είναι και αυτά και αυτήν την πληγή-διαρροή επουλώνουμε, κατά το μέρος που μας αναλογεί και έχουμε επωμισθεί.

Το Παρόν και το Μέλλον του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Καμία απολύτως αξία δεν θα είχε η μακρόχρονη Δημιουργία του Ιδρυτή του Ομίλου, κατά το όραμά του, αν δεν έπλαθε και δεν δημιουργούσε την Μοναδική Αξία και Εγγύηση, που αποτελεί και συνθέτει ο από τα «γεννοφάσκια» του ζυμωμένος με τα Αριστοτελικά Ιδανικά των επιχειρησιακών Ασφαλίσεων και κατά απόλυτη εφαρμογή τής Σπαρτιατικής διδαχής «άμες δε γ’ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες», του γιού του, Κωνσταντίνου Γιαννιώτη, Επιστήμονα Ασφαλιστή και Οικονομολόγου, Υπόδειγμα Πραότητας και Ήθους, στον, από την φύση του, αδίστακτο ανταγωνισμό του χώρου και ειδικά στην χώρα μας.

Από ετών κατέχει τα Στρατηγικά, Οργανωτικά και Διοικητικά Ηνία του Ομίλου και αναδείχθηκε σοφότερος και ικανότερος του πατέρα του, ενώ ταυτόχρονα και αυτός διαπλάθει τον Μελά τον 2ο ως «πολλά κάρρονα» και αυτόν, ώστε ο Όμιλος να διαθέτει διαδοχικό Ηγετικό Παρόν, αλλά και συνεχώς καλύτερο Μέλλον.

Ο πολυπνευματώδης Αθηναίος Φιλόσοφος Μένανδρος, που έζησε και δημιούργησε στην εποχή του Ελληνομακεδονικού Πνευματικού Κύκλου, (342-291 π.Χ) είπε:

«ως χαρίεν εστ’ άνθρωπος, αν άνθρωπος ή»

Και πράγματι, όλοι μας γνωρίζουμε, ζούμε και βιώνουμε, ότι είναι όμορφος και χαριτωμένος ο άνθρωπος, αν είναι άνθρωπος, δηλαδή αν έχει και συμπεριφέρεται με ήθος και αρετή προς τον συνάνθρωπο (ιδίως στον μεγαλύτερης ηλικίας, αδιαφόρως πλούτου ή αξιωμάτων του).

Αυτές είναι και οι πρώτιστες ανθρώπινες αξίες, αυτές πρέπει να είναι και οι θεμελιώδεις αρχές της Ασφάλισης και των φορέων της, ώστε να είναι χρήσιμες για την Κοινωνία και όχι πλουτοκρατικές για το εκάστοτε κρατούν «σύστημα». Τίποτε δεν είναι τυχαίο και πάντα «κόποις κτώνται τ’ αγαθά»! Αν και όσοι πιστεύουν ότι «κόλποις» κτώνται, γρήγορα ή αργά, διαπιστώνουν ότι απατήθηκαν οικτρά, αφού δεν υπάρχει «κόλπο» να τα πάρουν αιωνίως μαζί τους.

Αυτό φαίνεται και διαπιστώνεται διεθνώς από τις Οικογενειακές Επιχειρήσεις που έχουν συνέπεια και συνέχεια στην Ηγεσία τους και δεν είναι απρόσωπες και γυρολογικές, κοινό είδος εμπορίου και αυτές!

Κλείνουμε την ενημέρωση για την συνοπτική Ιστορία του Θεσμού και την Ιστορία του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ με την κορωνίδα της Αριστοτελικής Φιλοσοφίας για την οικονομία, που την αποδίδει ως «νόμο του οίκου» (του κάθε οίκου και ατόμου χωριστά), την οποία αναγνωρίζει και την κατατάσσει ως Επιστήμη «με σκοπό τον πλούτο», υπό την απαράβατη, όμως, προϋπόθεση ότι αυτός (ο πλούτος) να είναι των χρησίμων στους πολλούς και στην τοπική κοινωνία, όπου παράγεται!

Όχι μεταφερόμενος έξω και αλλού, ως συσσωρευμένος στους Αχόρταγους.

Διαφορετικά, είναι «τυφλός και θεόστραβος», όπως τον σατιρίζει ο Αριστοφάνης στην κωμωδία του «Πλούτος».

Δυστυχώς όμως ανεχθήκαμε και συνεχίζουμε να ανεχόμαστε τον εξοστρακισμό (εξορία) τού Αριστοτέλη με υποκατάστασή του από τον εισαχθέντα Μακιαβέλι. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε και τα βιώνουμε όλοι με το ισχύον Σύστημα να στρέφονται όλοι εναντίον όλων και ο καθένας για τον εαυτό του!

Ατομικισμός και επιβολή του ενός επί του άλλου, με κάθε τρόπο και μέσο, είναι το Σύστημα που επικρατεί διεθνώς, χωρίς την έννοια της θεϊκής ελληνικής λέξεως «πρέπει» που ρυθμίζει τον Ανθρωπισμό στις Συναλλαγές και δημιουργεί τα Ιδανικά της Πατρίδας και της Κοινωνίας της.

Αυτήν την παμμέγιστη και καταλυτική έννοια τού «πρέπει», του Μακεδόνα Αριστοτέλη, υπηρετούμε στις Ιδιωτικές συναλλαγές και φροντίζουμε να υλοποιούμε στην καθημερινή πράξη την έννοια τής επωνυμίας μας που φέρουμε, επειδή «ος (όποιος) επίσταται των ονομάτων επίσταται και των πραγμάτων»!

«Επίσταμαι» στην ελληνική γλώσσα σημαίνει «γνωρίζω, κατέχω».

Παράγωγό της είναι οι λέξεις «Επιστάτης» και «Επιστήμων», άρα «όνομα και πράγμα»!